Què és la Psicologia Positiva?

L’expressió “psicologia positiva” és, des de fa uns anys, una de les expressions més repetides dins l’àmbit de la salut i el benestar, i s’ha convertit en un dels enfocaments psicoterapèutics més utilitzats en el moment actual. Però, d’on ve i què significa exactament?

Dolor emocional

El dolor emocional pot arribar a ser més intens que el dolor físic. Aquesta frase és molt certa i, la majoria de nosaltres, vam patir aquest dolor emocional en algun moment o altre de la nostra vida, ja que és inherent a la condició humana.

Quan mengem per ansietat

Quan gestionem situacions tensionals que desborden els nostres recursos psicològics, el malestar emocional resultant que es genera en nosaltres ens pot empènyer a recórrer al menjar, a saciar ràpidament, com a mecanisme ansiolític que aparentment ens torna a un estat de tranquil·litat i satisfacció. No obstant això, es tracta d’un efecte efímer, que ens pot acabar generant problemes físics i psicològics, més enllà dels seus efectes suposadament relaxants.

Incorpora la Atenció Plena en tu vida

Ja estem en plena època estiuenca, i molts de nosaltres vam gaudir d’uns dies de descans, realitzant activitats diferents a les habituals durant la resta de l’any, i que lògicament volem esprémer al màxim.

El poder de la por

“La por s’ha convertit en una emoció primària dominant en la societat actual. Tant el temor que neix de les circumstàncies col·lectives -desastres naturals, guerres o crisis econòmiques-, com el que sorgeix del nostre interior, especialment del cervell -Fòbies ansietat, angoixa, pànic o incertesa “.

Ansietat i estrès davant de situacions d’avaluació

Aquesta setmana la majoria dels alumnes que han acabat el Batxillerat s’enfronten a la selectivitat. Aquesta prova d’accés a la universitat es viu sovint amb inquietud per tota la pressió que l’estudiant pot sentir a sobre. L’ansietat i angoixa davant els exàmens són situacions comunes que molts alumnes viuen en les avaluacions durant tot el curs.

Ús i abús de les noves tecnologies

Les noves tecnologies són una eina imprescindible i necessària en el nostre dia a dia. Estan modificant la manera en què vivim i entenem el món. Els seus usos ens proporcionen una gran quantitat d’avantatges: informació, comunicació, aprenentatge, oci … Però en accés, aquest consum, pot provocar l’efecte contrari al desitjat.

FÒBIA SOCIAL A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

La fòbia social és una por desproporcionada a situacions d’interacció social. El nen o adolescent té la creença que l’actuació serà, inadequada, ridícula, compromesa o humiliant i que els altres es donaran compte i el desqualificaran i rebutjaran. Durant l’exposició a la situació social hi ha una activació fisiològica intensa.