Psiquiatria

Segons les dades de l’OMS, s’estima que uns 450 milions de persones a nivell mudial pateixen alguna afecció mental o comportamental en algun moment de la seva vida, dels quals un 12% correspon a trastorns depressius. A Espanya, excloent els trastorns tòxics, al voltant d’un 9% de la població pateix algun trastorn mental o comportamental, i s’estima que un 15% ho patirà en algun moment de la seva vida.

T’ajudem

Al Gabinet Psicològic Romeu entenem l’atenció mèdica psicofarmacològica com una part assistencial fonamental en el tractament d’alguns trastorns psicològics, encara que en general contemplem la preescripción mèdica de fàrmacs com un complement a una teràpia psicològica de tipus cognitivoconductual. No obstant això només ho recomanem en aquells casos on tant el psiquiatre com el psicòleg clínic determinen la necessitat d’un tractament combinat i sempre amb el beneplàcit del pacient.
En aquest sentit, els pacients afectats per una malaltia mental poden presentar símptomes físics com insomni, ansietat, cansament o tristesa, que de vegades generen dificultats per a la consecució de la teràpia psicològica. En aquests casos, els psicofàrmacs -fàrmacs que actuen sobre el sistema nerviós central, SNC-, poden ajudar a realitzar la mateixa psicoteràpia, millorant substancialment els resultats de la mateixa. De fet, nombrosos estudis científics avalen aquest criteri multidisciplinari, ja que conclouen que la combinació de teràpia cognitiva amb psicofàrmacs és el model que proporciona una major millora clínica en els pacients, amb una major consistència en el temps.

Procés que utilitzem

Evaluació psicològica

Estudiem la conducta i casuística de cada pacient tienendo en compte la seva consideració bio-psico-social: la seva forma d’acció i canvi, reaccions i interaccions.

Evaluació mèdica psiquiàtrica

Estudiem els símptomes que poden tenir relació amb la forma d’adaptació al seu trastorn físic o poden ser l’efecte directe d’un problema. El mètode d’avaluació és diferent depenent de si estem davant d’una emergència o no.

Preescripción psicofarmacològica temporal

Si escau, ja que notarà un alleujament significatiu del seu malestar, i podrà abordar molt millor el tractament psicològic.

El nostre telèfon d'atenció al pacient és el 937888939

Pots comprovar si el teu cas s’ajusta preliminarment al quadre clínic amb el nostre test online o reservar una cita.

Si tens problemes de temps, mobilitat o bé ho prefereixes, utilitza els nostres serveis online també disposem d’un formulari de contacte.

Trastorns psiquiàtrics que tractem
 • Trastorns de l’Estat del Ànim: depressió major, distímia, dol complicat, trastorn bipolar I i II.
 • Trastorns d’Ansietat: ansietat generalitzada (TAG), trastorn d’angoixa amb o sense agorafòbia, fòbia simple, fòbia social, trastorn obsessiu-compulsiu, estrès agut i estrès posttraumàtic.
 • Trastorns de la Personalitat.
 • Trastorns Adaptatius: depressius, ansiosos o mixtes.
 • Abús i addicció a substàncies: ingesta de drogues d’abús, efectes medicamentosos i exposició a tòxics. Tabaquisme.
 • Ludopatia, Ciberludopatía, Addicció al Sexe.
 • Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat de l’adult (TDAH)
 • Trastorn de la Conducta Alimentària: anorèxia nerviosa, bulímia, trastorn per afartament i obesitat.
 • Deteriorament Cognitiu.
 • Trastorns Sexuals: trastorns de l’desig sexual, de l’excitació, trastorns orgàsmics, trastorns per dolor, trastorn sexual causa de malaltia mèdica i induït per substàncies i parafílies.
 • Trastorns Psicosomàtics: acne, afonia psicògena, cefalees, molèsties gastrointestinals, etc..
 • Trastorns de l’Somni.
 • Trastorns Psicòtics: esquizofrènia, trastorn delirant -paranoia.

Contacta amb nosaltres!