Fòbies

La característica esencial de una Fobia es el miedo irracional a un objeto o situación determinada.

Les fòbies es divideixen en fòbia específica o simple, fòbia social i agorafòbia.

Una fòbia simple consisteix en una por irracional sobre una cosa objectivament no perillosa ni amenaçant, com ara els gossos, els coloms o els insectes, les altures, els túnels, els ascensors i els espais tancats, volar amb avió, conduir per carretera o la visió de la sang, on la persona reacciona amb ansietat i fins pànic davant d’un pensament o de la presència dels mateixos, tot i la consciència de la irracionalitat d’aquestes pors. Les fòbies específiques són relativament habituals i sovint la persona que les pateix no busca ajuda i s’adapta a la seva situació, evitant sistemàticament allò que tem.

La Agorafòbia es caracteritza per una por molt intensa a patir una crisi d’ansietat estant en determinats llocs en els quals és difícil anar-se’n o rebre ajuda. Trobareu més informació sobre l’agorafòbia en l’apartat corresponent al tractament de “pànic i agorafòbia”, ja que aquesta és una fòbia que sol presentar-se com a conseqüència de les crisis d’angoixa o pànic.

Una fòbia social consisteix en l’aparició d’ansietat en situacions socials habituals, juntament amb un temor persistent a ser observat i avaluat negativament per part dels altres i a fer el ridícul. Interfereix en la vida escolar, laboral i social, dificultant o impossibilitant el coneixement o el manteniment de les noves amistats. La persona que la pateix acostuma a evitar tot contacte social o a afrontar-lo amb molta ansietat anticipatòria i molta incomoditat durant i després d’haver-se relacionat. Els símptomes físics més habituals són la ruborización, sudoració, tremolor, mareig, nàusees i dificultat en el moment de parlar, que contribueixen a que la persona que el pateix augmenti la sensació que els altres l’estan mirant. També es disparen pensaments negatius d’inferioritat sobre un mateix, com per exemple que un és avorrit i no sap què dir, que caurà malament, que se li notarà el mateix nerviosisme, que està fent el ridícul, etc. Tots aquests símptomes poden aparèixer davant d’una situació específica, com parlar, menjar o escriure davant de la gent, o també ser de tipus generalitzada i manifestar-se davant de qualsevol situació social.

El nostre telèfon d'atenció al pacient és el 937888939

Pots comprovar si el teu cas s’ajusta preliminarment al quadre clínic amb el nostre test en línia o reservar una cita.

Si tens problemes de temps, mobilitat o bé ho prefereixes, utilitza els nostres serveis online també disposem d’un formulari de contacte.

Contacta amb nosaltres!