Estrès posttraumàtic

Malgrat que es considera que és normal respondre intensament a una vivència viscuda de forma traumàtica, no tothom acaba desenvolupant un TEPT. Per aquest motiu és important que tota persona que ha viscut un esdeveniment traumàtic realitzi una avaluació psicològica adequada que determini la presència o no d'un TEPT, abans que el trastorn es cronifiqui i generi altres trastorns com estats d'ansietat, consum de tòxics o depressió.

El Trastorn per Estrès Posttraumàtic (TPET) es caracteritza per una reacció d’estrès molt intensa com a conseqüència d’una vivència molt traumàtica o que ha posat en perill la pròpia integritat o la d’altres persones. Són exemples habituals els accidents de trànsit, els incendis o inundacions, les violacions o les agressions físiques amb molta violència, els atracaments, o altres.

El símptoma principal és la reexperimentació persistent de la vivència del succés traumàtic, en forma de records involuntaris o en somnis repetitius, de sensació d’ocurrència de l’esdeveniment viscut, o del malestar intens quan algú recorda al pacient el que ha succeït. Els altres símptomes habituals són l’evitació de tot pensament o situació relacionada amb la vivència traumàtica, el embotiment i distanciament emocional i l’augment de l’activitat fisiològica, com estar irritable, espantat, hipervigilant o amb problemes per dormir amb normalitat.

Malgrat que es considera que és normal respondre intensament a una vivència viscuda de forma traumàtica, no tothom acaba desenvolupant un TEPT. Per aquest motiu és important que tota persona que ha viscut un esdeveniment traumàtic realitzi una avaluació psicològica adequada que determini la presència o no d’un TEPT, abans que el trastorn es cronifiqui i generi altres trastorns com estats d’ansietat, consum de tòxics o depressió .

El nostre telèfon d'atenció al pacient és el 937888939

Pots comprovar si el teu cas s’ajusta preliminarment al quadre clínic amb els nostres tests online o reservar una cita.

Si tens problemes de temps, mobilitat o bé ho prefereixes, utilitza els nostres serveis online també disposem d’un servicios online también disponemos de un formulari de contacte.

Contacta amb nosaltres!