Trastorn Obsessiu Compulsiu

És un trastorn d'ansietat que es caracteritza per la presència d'obsessions i compulsions. Les obsessions són pensaments, idees, imatges o impulsos que "entren" en la ment de forma involuntària i la persona no se'ls pot treure del cap, generant elevat malestar emocional i ansietat i dificultant la vida quotidiana.

Els temes obsessius més habituals solen ser al voltant de la contaminació (amb el contacte d’objectes o humà), de temes sexuals (por obsessiva a una homosexualitat), de dubtes repetitives (no tancar bé les portes, per exemple) o bé a cometre actes agressius.

Les compulsions són actes impulsius realitzats per reduir l’ansietat generalitzada per les obsessions i també com a mecanismes de prevenció de l’ocurrència d’un esdeveniment negatiu, com ara rentar-se repetidament les mans per por d’un contagi o comprovar moltes vegades la clau del gas per por a que estigui oberta i hi hagi una explosió.
Les persones afectades d’un TOC pateixen molta ansietat, amb sensació de culpabilitat per les obsessions i sensació de ridícul per les compulsions. Sovint pensen que són molt estranyes i que es poden tornar bojos, que ningú els podrà comprendre. En moltes ocasions no han explicat res a ningú fins que arriben a la consulta, raó per la qual després de la primera visita surten molt millor.
En qualsevol cas, donada l’elevada incapacitat que el TOC pot generar en determinats casos, el millor és poder tractar-lo tan aviat com es detectin els primers símptomes.

El nostre telèfon d'atenció al pacient és el 937888939

Pots comprovar si el teu cas s’ajusta preliminarment al quadre clínic amb el nostre test online o reservar una cita.

Si tens problemes de temps, mobilitat o bé ho prefereixes, utilitza els nostres serveis online també disposem d’un formulari de contacte.

Contacta amb nosaltres!