A tots el pares ens resulta difícil motivar els nostres fills perquè gaudeixin de la lectura, però és una cosa que nosaltres hem de promoure per tots els beneficis que això comporta, així com:

Potenciar el nivell intel·lectual
Potencia la imaginació
Aumnetar el lèxic
Augmentar les formes d’expressió
Gaudir de forma lúdica

Perquè els petits de la casa se sentin motivats a llegir, el nostre comportament és fonamental, res millor que donar exemple. Hem de llegir regularment, perquè els nostres fills ens observen i d’es ta manera les probabilitats que aquesta conducta sigui imitada per ells seran molt altes. De fet, és un dels principals factors que pot fer que un nen s’introdueixi en la lectura així que cal seguir unasdeterminadas regles i pautes de comportament que conquistaran als nens per endinsar-se al món dels llibres.

Cal que nosaltres, com a pares, dediquem un cert temps a llegir amb els nostres fills, la raó és que molts nens llegeixen amb més facilitat i comoditat quan es troben al costat dels seus pares. L’inconvenient en aquest cas pot ser la manca de temps per qüestions laborals, però si existeix el desig de potenciar la lectura infantil és necessari buscar un buit i dedicar-lo a la lectura dels primers contes infantils costat dels nostres nens.

La manca de llibres infantils és la tònica habitual, ja que són les joguines els que predominen entre les pertinences de l’infant. Una bona opció és anar a una biblioteca i seleccionar junts contes que es llegiran amb la possibilitat, moltes vegades, de portar-nos aquests llibres a casa.

En la motivació per la lectura infantil també intervenen altres factors, els professors han de treballar des de les aules per incentivar la lectura infantil, una lectura amena amb dosis de diversió milloren el desig de llegir i s’allunya de l’avorriment, el tedi i el sopor que alguns dels nostres fills mostren a l’hora de llegir un llibre a classe.

En conclusió dir que, doni un principi cal que els nens gaudeixin amb la lectura, nosaltres hem de contagiar aquest plaer i llegint-los des de molt petits contes infantils, els ajudarem per poder començar a construir el seu intelecyo i el seu futur.

Si aquest tema t’ha semblat interessant, pots seguir adquirint més informació consultant les pàgines webs que hi ha a continuació, a més podràs trobar contes amb els quals poder iniciar la lectura amb el teu fill:

http://www.guiainfantil.com/libros/Lectura/index.htm

http://www.educar.org/articulos/lecturas.asp

http://www.doslourdes.net/lecturas_para_primaria.htm

http://www.elhuevodechocolate.com/cuentos.htm