Incorpora l’Atenció Plena a la teva vida

Ja estem en plena època estiuenca, i molts de nosaltres gaudim d’uns dies de descans, fent activitats diferents a les habituals durant la resta de l’any, i que lògicament volem exprimir al màxim.

En aquest context de lleure i aparentment “sense estrés”, a algunes persones els hi pot resultar molt difícil disfrutar plenament d’allò que estan fent, de saborejar les vivències del moment, en part degut a una actitud focalitzada “en el consum ràpid” de l’activitat triada, generant-los paradoxalment elevats estats d’inquietud i de saturació, que són incompatibles amb un estat de benestar emocional.

En aquest sentit, fa uns anys que es parla de la importància de viure amb consciència i atenció plena (traducció de mindfulness), com una de les claus per augmentar el nostre equilibri psicològic i acostar-nos a una sensació de major plenitud i satisfacció personal. Essencialment, es tracta de prendre consciència dels propis pensaments, emocions i comportaments, sense jutjar-los ni prendre’n part, sino amb una actitud contemplativa i acceptant plenament la vivència del moment.

De fet, si aprofondim en els preceptes de l’anomenada Teràpia Cognitiva de Tercera Generació, aquesta ens proposa el mindfulness com a tècnica de meditació que cultiva aquesta actitud vital, i que pot arribar a canviar la forma de relacionar-nos amb el nostre entorn, sentant les bases de la Teràpia d’Acceptació i Compromís (ACT), en el tractament dels problemes psicològics més habituals d’avui en dia, com els trastorns depressius i de l’esfera ansiosa, entre altres.

En definitiva, des d’aquí aconsellem al lector que aprofiti els dies de vacances o els moments de lleure, com a una possibilitat per a experimentar l’atenció plena en cadascuna de les activitats que estigui fent, sense més finalitat que la pròpia vivència del moment, independent de la naturalesa o el resultat de la mateixa.

Activitats naturals com passejar, respirar profundament, estar en contacte amb la natura, així com conversar, escriure, llegir, observar l’entorn, escoltar música o fer esport, possibiliten una experiència oberta i conscient.

Prove-m’ho!

Santiago Romeu Andrés
Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica col. núm. 5205 COPC
GABINET PSICOLÒGIC ROMEU

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *